Делегация, водена от заместник-главният секретар на МВР Георги Арабаджиев, участва

...
Делегация, водена от заместник-главният секретар на МВР Георги Арабаджиев, участва
Коментари Харесай

Делегация на МВР участва в ежегодна конференция на Европол

Делегация, водена от заместник-главният секретар на Министерство на вътрешните работи Георги Арабаджиев, взе участие в годишната конференция на полицейските ръководители, проведена от Европол, заяви пресцентърът на Министерство на вътрешните работи.


Форумът се организира в столицата на Кралство Нидерландия - Хага.

В българската делегацията са включени шефовете на Групово дело "Национална полиция " основен комисар Христо Терзийски, на Групово дело "Борба с проведената престъпност " основен комисар Ивайло Спиридонов и на Дирекция "Международно оперативно съдействие " старши комисар Валентин Костов. В конференцията вземат участие полицейските ръководители на европейските страни, както и на стратегически сътрудници на Европейски Съюз.



В рамките й основен комисар Георги Арабаджиев посети Главното ръководство на холандската полиция в Хага и организира среща с Ерик Акербом - основен комисар на Холандската полиция. Двамата означиха, че сред България и Холандия няма открити въпроси в региона на вътрешните работи и оцениха високо съществуващото оперативно полицейско съдействие.

Основен приоритет на реализираното взаимоотношение е противодействието на трафика на хора, изключително за полова употреба. Установен е деен продан на оперативна информация, организират се постоянни срещи, дейно се ползва инструмента европейска заповед за арест.

Друг акцент в съдействието от последните пет години беше подпомагането на локалната полиция в регионите със значимо наличие на български жители. Двамата ръководители разискаха опциите и аспектите на разширението на постигнатото оперативно съдействие.

Старши комисар Валентин Костов взе присъединяване и в неофициална среща на Тройката ръководи на Съвета на Европейски Съюз, проведена от Естония.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР