Делегация от Корейската корпорация за насърчаване на търговията (КОТРА), водена

...
Делегация от Корейската корпорация за насърчаване на търговията (КОТРА), водена
Коментари Харесай

Корейската корпорация за насърчаване на търговията с интерес към бизнеса във Варна

Делегация от Корейската корпорация за поощряване на търговията (КОТРА), водена от Юсон Хуанг, общоприет шеф на организацията, бе на работно посещаване в Община Варна.
Гостите бяха посрещнати от Пейчо Пейчев, зам.-кмет на общината, който ги срещна с настоящото икономическо положение на Варна, секторите, които се развиват в града, с плановете, които са от стратегическо значение за морската столица – построяването на автомагистралите „ Хемус “ и „ Черно море “, Индустриалната зона, развиването на просветителния бранш във Варна като град на знанието и други.
От КОТРА обявиха, че подкрепят реализирането на корейски вложения в България посредством образуване на конгреси и двустранни бизнес срещи, както и че оказват поддръжка на българските предприятия при визитите на изложби в Корея. Вчера представители на бизнеса от азиатската страна са провели срещи във Варна, като са търсили партньорства в секторите хранително-вкусова индустрия, козметика, здравна инсталация и високи технологии. От своя страна, Пейчо Пейчев съобщи, че общината е подготвена да подкрепя организирането на сходни интернационалните събития, които са в полза на бизнеса в града.
По време на диалозите стана ясно още, че Корейската корпорация за поощряване на търговията обезпечава средства за български общини, които могат да аплайват за финансиране в областта на дигитализацията.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР