Делегация на йеменските хути посети Москва, за да обсъди необходимостта

...
Делегация на йеменските хути посети Москва, за да обсъди необходимостта
Коментари Харесай

Делегация на хутите в Москва - обсъждат натиск върху САЩ и Израел

Делегация на йеменските хути посети Москва, с цел да разиска " нуждата от увеличение на напъните за оказване на напън " върху Съединени американски щати и Израел за преустановяване на войната в Газа, заяви представител на йеменските бунтовници, представен от Агенция Франс Прес и БГНЕС.

Говорителят на хутите Мохамед Абдел Салам, който оглавяваше делегацията на терористичената организация, се е срещнал със заместник-министъра на външните работи на Русия Михаил Богданов, с цел да обсъдят продължаващия спор в Газа - това излиза наяве от изказване на Салам в мрежата X, по-рано Twitter.

От средата на ноември хутите постоянно нападат кораби, преминаващи през Червено море, в опит да окажат напън върху Израел да приключи войната си в Газа, заплашвайки търговията по този жизненоважен за търговията маршрут.

Нападенията накараха Съединените щати и Англия да нанесат серия от ответни удари по подкрепяните от Иран бунтовници, като Вашингтон разгласи групировката за терористична организация.

Абдел Салам съобщи, че на срещата с Богданов са били разисквани американските и английските удари по хутите, като разгласи, че е по-наложително Съединените щати да " спрат експанзията в линията Газа и да доставят филантропична помощ там, вместо да милитаризират Червено море ".

Напомняме, ударите бяха подхванати в отбрана на интернационалното гражданско мореплаване през Червено море, което хутите попречват. По данни на Организация на обединените нации трафикът е по този маршрут е намалял с 42% след започването на терора, налаган от йеменските бунтовници.

Междувременно съветското външно министерство " остро осъди " американските и английските удари в хода на договарянията с хутите, като съобщи, че те са " способни да дестабилизират обстановката в районен мащаб ".

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР