Делът на онлайн търговията в България се оценява на около

...
Делът на онлайн търговията в България се оценява на около
Коментари Харесай

Онлайн търговията в България бележи устойчив ръст през годините

Делът на онлайн търговията в България се прави оценка на към 700 млн. лв. за 2016 година, като този бранш отбелязва резистентен растеж през годините. Това е споделил зам.-министърът на стопанската система Александър Манолев по време на откриването на " eBay Seller Summit 2017 ", оповестиха от Министерството на стопанската система.
 
За първи път годишното събитие на софтуерния колос се провежда в страна от Източна Европа. За неговото разкриване в София е бил вицепрезидентът на компанията Крис Бейнс, а измежду участниците е имало посетители от България, Гърция, Унгария, Чехия, Естония и други страни.
 
Близо 1,3 млн. българи са пазарували онлайн предходната година

" Последните данни на Евростат от отчета " Дигиталната стопанска система и общество в Европейски Съюз " демонстрират, че към 9% от фирмите в България продават онлайн , а към 27% от потребителите са пазарували в мрежата през последната година, е декларирал зам.-министърът.
 
По думите му данни на разнообразни проучвания демонстрират, че растежът, който онлайн търговията има в страната ни, изпреварва междинния за Европейския съюз, само че към момента сме в стадий на догонване на западните страни по този индикатор.
 
КЗП забрани на онлайн търговци неизпълнявани обещания за бързи или безвъзмездни доставки

Онлайн търговията дава нови, доста по-големи благоприятни условия както за потребителите, по този начин и за производителите, а стопанската самодейност става доста по-достъпна ", показал Александър Манолев. Той е допълнил, че броят на дребните и междинни предприятия в България е над 316 000, което съставлява 99,8% от общия брой на нефинансовите предприятия в страната.
 
" Електронната търговия е средството, посредством което на процедура всеки човек може да се приобщи към тази статистика, стига да има работещо решение, умения и базови знания за работа с компютър ", споделил още зам.-министърът.
 
Има 7 типа купувачи - ястреб, бухал, паун, лебед, пиле, фламинго и патица

Данните на eBay демонстрират, че през днешния ден търговците от България доближават до 34 задгранични пазара , като 76% от тях са осъществили продажби през платформата из целия свят. За предходната година те са генерирали общ оборот от към 70 млн. $. По тематиката Платформа разрешава да решаваме проблеми с онлайн извършване на покупки по интернет
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР