Деканът на Медицинския факултет проф. Христо Бозов поздрави новите студенти

...
Деканът на Медицинския факултет проф. Христо Бозов поздрави новите студенти
Коментари Харесай

150 бъдещи лекари и медици влязоха за първи път в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“

Деканът на Медицинския факултет проф. Христо Бозов поздрави новите студенти за издържаните сложни приемни изпити

Академичната година за първокурсниците, които ще бъдат новите лекари, медицински сестри, лекарски асистенти, акушерки и рехабилитатори стартира в Университет „ Проф. доктор Асен Златаров “.

Приетите студенти тази година са 150, като измежду тях към този момент има и бакалаври със компетентност Здравен мениджмънт.

Ректорът проф. Магдалена Миткова поздрави за избора четвъртия випуск бъдещи лекари и им изясни, че модерната база за образование е основана особено за тях. Обърна внимание на обстоятелството, че огромна част от учебниците към този момент са на електронен притежател, а доста от преподавателите са практикуващи лекари.

Деканът на Медицинския факултет проф. Христо Бозов поздрави новите студенти за издържаните сложни приемни изпити. Пожела им да учат за познания, тъй като в бъдеще всеки пациент ще им довери най-ценното си нещо – здравето.
 „ Вашите преподаватели ще ви научат да мислите клинично, тъй като лекуването за всеки пациент е самостоятелно “, сподели проф. Бозов.
Учебната година стартира и за Факултета по публично здраве и здравни грижи, и за Медицинския лицей към университета.

Към бъдещите им студенти проф. Магдалена Миткова се обърна с думите: „ Тези специалности са свързани с изключение на със познания и със съчувствие. Затова поисквам да бъдете и доста милосърдни “.
 " Радвам се, че през днешния ден ви поздравявам в тази постройка, която беше издигната с изключителните старания на Община Бургас и жителите, с цел да бъде официализиран Факултетът и бъдещите лекари, медицински сестри и акушери да получат отлични условия за образование ", съобщи ректорът проф. Магдалена Миткова
Водещ на церемонията по откриването на годината беше ръководителят на Катедра „ Здравни грижи “ доцент Галина Терзиева. Едно от посланията й към студентите беше с общи старания да създадат по този начин, че тези специалности да останат хуманни.

Зам.-деканът проф. Евдокия Сотирова описа за базата за образование, която е най-хубавата в България. „ Нашето предпочитание е да останете да живеете и да се развивате професионално тук “, сподели проф. Сотирова.

За да посрещне студентите в Медицинския лицей беше и неговия шеф доцент Антоанета Грозева.

За старта на новата образователна година посетители в Аулата на Медицинския корпус бяха зам.-областният шеф Мария Ценова, шефове на огромните лечебни заведения в Бургас, представители на съсловни организации и други

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР