Дефицитът на сън е сериозен здравословен проблем, който обикновено е

...
Дефицитът на сън е сериозен здравословен проблем, който обикновено е
Коментари Харесай

Защо жените се нуждаят от повече сън

Дефицитът на сън е сериозен здравословен проблем, който нормално е подбуден от други здравословни положения, като стрес, предменструален синдром, болести. Нуждаем се от не по-малко от 7 часа сън. Учени считат, че дамите би трябвало да си обезпечават 20 минути повече време за отмора от мъжете.
Какво постанова представителките на нежния пол да спят повече?

Жените хабят повече психическа сила
Според учени, спомагателната умствена сила, изразходвана от дамите, постанова дамите да си доставят повече часове сън от господата. Изследователите са разкрили, че дамите се възползват от по-голяма част от мозъка си, което постанова и потреблението на повече сила.
Следователно, когато става въпрос за подмладяване на мозъка по време на сън, времето за възобновяване,което е належащо, би трябвало да бъде малко повече.

Лошо качество на съня
Друга причина, заради която дамите би трябвало да спят малко повече е, че постоянно качеството на съня, което получават, не е толкоз положително. Някои витални стадии и физиологични промени, вършат дамите по-податливи на разтревожен сън. Всъщност дамите страдат по-често от неприятно качество на съня и бодърствуване в зрялата си възраст.

Менопауза
Едно от най-честите неразположения по време на менопауза (както и при перименопаузата и постменопаузата) е неспокойният сън. Лошото качество на съня може да бъде обвързвано с други признаци, присъщи за този житейски цикъл като горещи талази или нощно изпотяване. Липсата на сън в допълнение утежнява качеството на живот, ето за какво дамите се нуждаят от повече часове отмора.

Бременност
Хормоналните, както и физическите и прочувствени промени по време на бременност, могат да нарушат съня. Бременните постоянно страдат нощно време от мускулни крампи, болки в гърба, стомашни киселини. Ако сънят им не е бил пълностоен, добре е денем да вършат къси паузи за сън.

Синдром на неспокойните крайници
Синдромът на неспокойни крайници провокира неконтролируемо предпочитание за оживление на краката, като признаците на това положение се утежняват вечер и през нощта, нарушавайки съня. Според проучванията, дамите са по-склонни да имат синдром на неспокойните крайници, спрямо мъжете.
Съществува връзка сред женските хормони и това неврологично положение, само че едни от най-честите аргументи за появяването на положението са диабет, разширени вени, анемия, недостиг на желязо и магнезий, едва оросяване и други.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР