Дебатите по втория вот на недоверие към кабинета с министър-председател

...
Дебатите по втория вот на недоверие към кабинета с министър-председател
Коментари Харесай

Обявиха кога ще се проведат дебатите по втория вот на недоверие

Дебатите по втория избор на съмнение към кабинета с министър-председател Николай Денков ще се проведат на 15 ноември. Това разгласи ръководителят на Народното събрание Росен Желязков, представен.

В взаимозависимост от края на разискванията ще бъде планувано и самото гласоподаване. Правилникът на Народното събрание гласи, че не по-рано от 24 часа след привършване на разискванията се гласоподава и самият план на решение.

Вотът на съмнение бе внесе от " Българска социалистическа партия за България “, " Възраждане “ и " ИТН “. Мотивът за него е " неспособността държавното управление да подсигурява националната сигурност и защитата на страната ".

Първият избор на съмнение към кабинета  " Денков-Габриел “  беше отритнат на 13 октомври по време на изключително съвещание на Народното събрание. Тогава той бе импортиран от 72 депутати от " Възраждане “, " Българска социалистическа партия за България “, Има Такъв Народ и самостоятелния Радостин Василев.

Днес в предаването " Твоят ден " по NOVA NEWS депутатът от Политическа партия Искрен Митев съобщи, че приветства идния избор на съмнение против кабинета и съобщи, че това е инструмент на опозицията и такава е нейната работа. „ Всеки тест за ръководството е потребен, с цел да покаже какъв брой е устойчиво ръководещото болшинство. Не считам, че ГЕРБ ще го поддържат и не считам, че има по-добра опция сега ”, безапелационен бе той.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР