Дебатът за горещото или студеното кафе вероятно се е случвал

...
Дебатът за горещото или студеното кафе вероятно се е случвал
Коментари Харесай

Горещо или студено - има ли идеална температура за кафето

Дебатът за горещото или студеното кафе евентуално се е случвал на всеки - с другари, в обществените мрежи или даже в личната ни глава, до момента в който се редим на опашка за обичаната напитка. И въпреки да няма безапелационен верен избор, наподобява, че въпреки всичко има общо желание (поне в момента), което клони към студеното кафе.
 Café au lait и по какъв начин да си приготвим кафето, което пият французите
Как си пият кафето французите

И какво го отличава от останалите кафета

Последни числа от отчети за трендовете на производителите на, за есента на 2023 година, удостоверяват това, споделяйки, че потреблението на студено кафе се е нараснала с повече от 50%.

Това е илюстрирано от една от най-големите американски марки за кафе Starbucks. От там споделят, че студените питиета съставляват 74% от продажбите в границите на последното тримесечие. Проучване на Dunkin` Donuts пък, още от 2012 година, открива, че 84% от потребителите им пият студено кафе и през зимата.
 Снимка 636598

И по никакъв начин не е необичайно, че температурата на кафето се трансформира в толкоз обсъждана тематика - факт е, че това е най-популярната напитка в международен мащаб. Масовата му консумация се е трансформирала в част от ежедневните привички, което може да изясни за какво хората са склонни да се придържат към температурни желания, без значение от времето на годината. Подобно на всеки утринен обред, методът, по който избираме да се насладим на си, може да зададе тона за деня.

Психолози стигат още по-далеч, смятайки, че хората могат да бъдат възприемани по друг метод въз основа на техния избор на кафе. Онези, които избират напитката гореща, се считат за " по-топли хора, великодушни и доверчиви ", за разлика от тези, които държат чаша кафе с лед.
 Снимка 636599

Изборът на студена или топла кофеинова напитка е детерминиран и от сезона. Горещото кафе в студен ден ни кара да се усещаме сантиментално и уютно. Логично пък е лятно време да търсим охлаждащия резултат на кафето с кубчета лед.

Видът на кафето може да се свърже и с разнообразни настроения или метода на живот. Горещото допуска повече време - в което човек може да се отпусне и да му се наслаждения. От другата страна е улеснение на студеното кафе, което може да се употребява незабавно в забързаното всекидневие. Напитката се вписва в метода на живот в придвижване, обслужвайки натоварените графици и желанията за улеснение, написа Yahoo Life.
 Как да си приготвим разхлаждащите freddo еспресо и freddo капучино
Кое е идеалното кафе за лятото

Защото не всичко е фрапе

В последна сметка маркетинговите акции и трендовете в обществените медии постоянно могат да вземат решение вместо нас, даже когато става въпрос за температурата или усета на, което пием. Но въпреки всичко, да не забравяме, че водещи постоянно би трябвало да бъдат личното желание и усет.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР