Дебатът може да бъде и по-богат, ако се добави предложение

...
Дебатът може да бъде и по-богат, ако се добави предложение
Коментари Харесай

Горанов: Голям проблем е неразбирането на ролята на бюджета в държавното управление


Дебатът може да бъде и по-богат, в случай че се добави предложение от опозицията какви различни политики могат да бъдат провеждани, тъй че бюджетният баланс, държавният дълг и бюджетният недостиг да бъдат в друго съответствие в сходство с предлаганата от тях теория.

Това съобщи финансовият министър Владислав Горанов в обсъждане за държавния дълг, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Разискването е по искане на Българска социалистическа партия. „ Харченето на държавни пари в никакъв случай не може да бъде с подобен мултипликатор, с цел да усили стопанската система с по-голям % от размера на разхода “, счита финансовият министър.

„ По-големият проблем е неразбирането на ролята на бюджета в държавното ръководство. Търсенето на директна връзка сред икономическото развиване, вложението в действителното произвеждане и българския бюджет не може да бъде непосредствено открита предвид на структурата на страната “, уточни още Горанов.

От своя страна зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия Драгомир Стойнев разяснява, че дългът на страната съвсем не се ръководи. Единствената тактика за ръководство на външния дълг, в случай че можем да я назовем по този начин, е когато следва огромно заплащане през идната година да се вземе дълг през актуалната, с цел да се изплати, уточни той.

„ Това, което ГЕРБ предлага, е точно в ръководството на дълга за 2018-2020 година тази тактика да бъде призната. Няма по какъв начин да се съгласим с това, тъй като нашата цел е да има по-прозрачна и дълготрайна тактика. Липсата на такава тактика е явна “, съобщи Стойнев.

Според него се поддържат и курсове за ниско предложение на дълга, а в този момент може би е допустимо най-изгодният миг за страната. Това изкуствено ниско предложение не основава естествена пазарна среда и прави дълга неефикасен за външни вложители, сподели още депутатът от левицата. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР