Дебат на тема „Коронавирус“ с участието на Националния оперативен щаб

...
Дебат на тема „Коронавирус“ с участието на Националния оперативен щаб
Коментари Харесай

Доц. Мангъров и други лекари поканиха щаба на диспут за COVID-19

Дебат на тематика „ Коронавирус “ с присъединяване на Националния действен щаб желаеха някои от главните критици на структурата посредством отворено писмо, изпратено и до медиите. Доц. Атанас Мангъров, доктор Георги Тодоров, доктор Стоян Алексов, доктор Владимир Николов и някогашният евродепутат доктор Антония Първанова през последните месеци изрично се опълчват на ограниченията, вземани от страната против ковид и в този момент желаят да потвърдят правотата си на дебат в Българска телеграфна агенция на 17 юни.

Авторите на писмото означават, че „ в страната ни се следи разминаване в причините, изказвани от медицински лица, що се отнася до инфекциозно заболяване, наречено Ковид-19 и оповестено за пандемия, което не е и в никакъв случай не било обявявано за Особено рискова зараза “, като щабът, от една страна, „ има цялостен достъп до целия медиен запас на страната “, а, от друга, мненията на съперниците на НОЩ „ си проправят път през различни канали за информация, каквито са обществените мрежи и някои медии без национална представителност “.
Извънредната конюнктура се удължава до края на юни Това са решили щабът и министър председателят на среща тази заран
„ С задоволително обстоятелства, ние аргументирано оспорихме освен ограниченията, които се приложиха, само че споменахме и тези, които следваше да бъдат прилагани. Очевидно е разминаването на лекарите експерти, когато се приказва за: брой на болните; умрелите в асоциация с вирус; брой на инфектираните със САРС-Ковид 19; построилите имунитет (независимо от неговата трайност) “, показват медиците.

Именно поради това и те упорстват в границите на дебата да бъдат разисквани разликите в оценките и в препоръчаните ограничения: „ Дебатът е един от инструментите в демократичната страна и дава опция на тези, които би трябвало да поемат отговорност да стигнат до решения, почиващи на научни данни и разбори. Изводите от един подобен спор могат да доведат до оферти, които са потребни за обществото. Нека го използваме “.

Вижте на идната страница цялостния текст на писмото:

1 2 Следваща Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 2 889 0 167 1 623 Света 7 354 209 42 685 414 376 3 628 913 Заразени* Нови Починали България 2 889 0 167 Света 7 354 209 42 685 414 376

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР