ДАЗД извършва проверка след два сигнала за насилие над дете

...
ДАЗД извършва проверка след два сигнала за насилие над дете
Коментари Харесай

ДАЗД проверява Центъра за настаняване в Лесново след сигнали за насилие над дете

ДАЗД прави инспекция след два сигнала за принуждение над дете в Центъра за настаняване от фамилен вид за деца без увреждания в с. Лесново, община Елин Пелин.

На формалния уебсайт на Държавната организация за протекция на детето през вчерашния ден е постъпил сигнал за принуждение над дете, без обаче да се показва мястото. В късния следобяд на електронната поща на Агенцията е получен втори сигнал с прикачен видеоклип от обществените мрежи, само че още веднъж без конкретика. Своевременно са подхванати дейности за установяването на местонахождението и в днешния ден е разпоредена инспекция.

ДАЗД ще извърши инспекция на обществената услуга за съблюдаване правото на децата на протекция против принуждение, каквито са пълномощията на Агенцията.

Днес проверяващият екип на Държавната организация за протекция на детето организира редица диалози с децата, настанени в Центъра. Проведени са и срещи с личния състав и управлението му. По предварителна информация в центъра са настанени 12 деца.

Служителят, който се вижда на видеото, е отхвърлен от работа до изясняване на случая. След привършване на инспекцията ДАЗД ще предприеме нужните дейности и ограничения.
 И ДАЗД подхвана клипа, сниман в Пловдив, с подигравка с момче със СОП
И ДАЗД подхвана клипа, сниман в Пловдив, с подигравка с момче със СОП

Акция на властите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР