Даян Чембърлейн (1950) е американска писателка, чието име от години

...
Даян Чембърлейн (1950) е американска писателка, чието име от години
Коментари Харесай

Напрегната мистерия „Денят, в който изчезна“ - първият роман от Даян Чембърлейн на български

Даян Чембърлейн (1950) е американска писателка, чието име от години оглавява класациите за най-продавани книги на „ Ню Йорк Таймс “, „ Съндей Таймс “ и „ Ю Ес Ей Тудей “. Тя има зад тила си 26 романа, преведени на повече от 20 езика.

От 2 февруари с помощта на издателство „ Кръг “ на българския пазар към този момент можем да открием edna от най-известните ѝ произведения напрегната тайнственост „ Денят, в който изчезна “ . Българския превод направи Анелия Данилова, а корицата е дело на Стоян Атанасов от Kontur Creative.

Романът „ Денят, в който изчезна “ ни среща със седемнайсетгодишната Лиса Макферсън - виртуозна цигуларка с обещаващо бъдеще . Една зимна заран каякът ѝ е открит в ледените води на река Потомак, а нейното тяло по този начин и не е открито. Лиса изчезва безследно.

По-малката ѝ сестра Райли постоянно е вярвала, че потънала в меланхолия, Лиса се е самоубила. Или най-малко това знае от родителите им. Двайсет и три години след случая бащата на двете девойки умира и внезапно изникват следи, които могат да пренапишат цялата история. Какво се е случило в реалност? Възможно ли е околните на Райли години наред да са пазили ужасна загадка? Нима целият ѝ живот е бил машинация?

Историята е майсторски разказана, а сюжетът се развива от две разнообразни гледни точки и даже времеви рамки, което го прави мощно динамичен и поддържа под напрежение интерес у читателя. Загадъчно притегателна и пример в жанра си, „ Денят, в който изчезна “ носи нови обрати с всяка страница.

 книга Издателство Кръг Издателство Кръг

Романът, с който „ Кръг “ стартира да издава именитата авторка в България, има над 60 хиляди оценки в известния книжовен уебсайт Goodreads , а ревютата на книгата там са над 6 хиляди От издателството споделят, че следва да издадат още заглавия от известната писателка.

„ Тайните основават най-хубавите мистерии и „ Денят, в който изчезна “ не прави изключение! “ - „ Кампус Съркъл “

„ Чембърлейн е написала извънреден разказ с добре премислени сюжети, които не отпускат напрежението даже за секунда! “ - Сп. „ Съспенс “

В богатото си творчество Чембърлейн постоянно основава отличен психически портрет на героите си, като обръща взор към тях и неуморно търси подбуда за дейностите им. Повлияна от работата си на обществена работничка и психотерапевтка, тя умее да претворява сложни и мистериозни житейски обстановки в литература. Историите ѝ пленяват както сърцето, по този начин и мозъка.

 книга Издателство Кръг Издателство Кръг

„ За мен същинската наслада от писането е опцията да докосна читателите с думите си. Надявам се, че моите истории ви развиват по някакъв метод и ви дават часове на прелестно четене “, споделя самата Даян.

Чембърлейн издава първата си книга през 1989 година Още с нея печели голяма известност, любовта на читателите, само че и влиятелната премия RITA, връчвана от Асоциацията на романистите в Америка. Днес – 30 години по-късно, нейната писателска кариера продължава със същия триумф. Издателите в чужбина се борят за правата на книгите ѝ, а облагите от тях се пресмятат в милиони долари. Само във Англия до края на 2019 година са продадени 1,5 млн. копия от романите, a в Америка нейните книги са желани измежду читателските клубове.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР