Дай Боже някой ден, президентът да се кротне и да

...
Дай Боже някой ден, президентът да се кротне и да
Коментари Харесай

Росен Плевнелиев: Дай Боже някой ден, президентът да се кротне и да бъде по-демократичен, а не лидер на опозицията

„ Дай Боже някой ден, президентът да се кротне и да бъде по-демократичен, а не водач на опозицията. “ Това сподели президентът Росен Плевнелиев (2012 – 2017).

„ Винаги има потребност от нов политически план. Това е едно демократично упражнение. Нека има нови политически партии с ясни полезности, ясна стратегия и водачи и това да се случва пред очите на жителите. Виждам да се върви към основаването на ляв план, непосредствен до президента, само че няма да се случи преди европейските избор “, добави той.

Според него, Румен Радев ще последва модела СИРИЗА.

„ Президентът Радев ще се опита до края на мандата си, а не по средата да разгласи нов план, с който да се асоциира, да държи политическото пространство в България разцепено, разграничено, опълчено едно на друго. Ако някоя партия дръпне по-силно напред – дали е ГЕРБ, дали е Политическа партия, той ги удря и ще ги удря. Целта към края на мандата е да се случи това, което се случи в Гърция, а точно: две социалистически партии – СИРИЗА И ПАСОК, фашистка партия – “Златна зора ”, две комунистически партии. Бидейки в неспособност, тъй като политическото пространство е доста раздробено, показаха господин Ципрас, като един ляв, приветлив, младеж, да бъде водачът, който ще ги сплоти, и господин Ципрас стана министър-председател на Гърция. Годината е 2014. ”

Плевнелиев беше безапелационен, че президентът Радев се бори за властта:

“Той и има доста ясна идея по какъв начин да я реализира и няма да се успокои, до момента в който не вземе властта ”, заключи той.

„ Дай Боже някой ден, президентът да се кротне “

„ Румен Радев е президентът на операцията. Той и към днешна дата не е осъдил дейностите на Народния съд, не се е обърнал към младите българи, с цел да им опише каква е била през цялото време до своя край тоталитарната власт “, сподели преди дни Плевнелиев, напомня SafeNews.

Популистът и русофил военачалник Радев даже не е схванал какво е да си президент на Републиката. И продължава със своите борби, които са по-скоро основани на операцията. На един държавен глава не му отива да популяризира исторически операции. А да изиска амнистия от името на актуалните генерации, които не съумяха по верния метод да покажат истината за историята.

Източник: Българска национална телевизия

Още вести четете в категория България.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР