Давид Гофен имаше трудно начало на сезона и представянето на

...
Давид Гофен имаше трудно начало на сезона и представянето на
Коментари Харесай

Край на негативните резултати: Гофен започна с разгромна победа на Мастърса в Маями

Давид Гофен имаше мъчно начало на сезона и представянето на белгиеца надалеч не беше такова, каквото сме привикнали да виждаме от него през последните години. Белгиецът записа серия от отрицателни резултати от началото на 2022-а, а през миналата седмица даже взе присъединяване на шампионат от сериите Чаланджър, което също не се венча с необикновен триумф. Е, в този момент някогашният финалист от финалите на АТР се завърна на огромната сцена с разгромна победа, давайки единствено пет гейма на Роберто Карбайес Баена в дебютния си мач от Мастърс 1000 шампионата в Маями - 6:2 6:3.

Бившият номер 7 започва със самочувствие срещата и незабавно след нейното начало съумя да си построи стабилен задатък. Сякаш изискванията в Маями чудесно пасваха на Гофен и той сподели безупречна игра, с цел да се изстреля напред с 3:0. Карбайес Баена, от своя страна, прекъсна серията на своя конкурент с бърз сервис гейм, само че задачата на испанеца до края се оказа непостижима и откакто инкасира още един пробив, частта бе записана против името на белгиеца.

Карбайес Баена стартира обнадеждаващо втория сет и пречупи рано другояче досега безапелационния от линията за начален удар Гофен, повеждайки с 2:1. Радостта за 79-ия в света обаче бе къса, откакто последва мигновен рибрейк, а полуфиналистът от 2016-а даже проби още един път противника си в границите на идващите два гейма, с цел да се откъсне напред с 4:2. Белгиецът не изпусна самодейността в оставащите минути от срещата и продължава изрично напред към идващия кръг.

A fourth ATP win of 2022 for ✊

The 2016 semi-finalist rolls on to R2 in Miami, seeing off Carballes Baena 6-2 6-3
— Tennis TV (@TennisTV)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР