Даването на мандата на БСП е отношение на президента не

...
Даването на мандата на БСП е отношение на президента не
Коментари Харесай

Паргов: Нинова трябва да убеди Кирил Петков и Асен Василев да отстъпят назад

„ Даването на мандата на Българска социалистическа партия е отношение на президента не към Нинова и обкръжението ѝ, а към партията Българска социалистическа партия и членската ѝ маса. С връчването на мандат за сформиране на държавно управление на Българска социалистическа партия Румен Радев дава знак, че има предпочитание да се образува кабинет, а не води страната към предварителни избори. Другата партия, с която можеше да даде подобен сигнал, е Демократична България, само че заради първата причина е избрал социалистическата партия.... Този мандат е опция Българска социалистическа партия да прояви своята тежест в политическия развой. Третият мандат е и късмет на Българска социалистическа партия да се върне в мача, подкрепена от своите гласоподаватели, изчиствайки обидата - от позиция на невъзможността да се преглътнат някои неща поради присъединяване в тази коалиция до момента “.

Това сподели пред БНР Калоян Паргов, някогашен ръководител на Софийската организация на Българска социалистическа партия.

„ Президентът остана на висота. Ако не беше дал мандата на Българска социалистическа партия, а на Демократична България, незабавно мненията щяха да са, че Радев отмъщава на Нинова “, счита той. 

Според него към конкретизираната към този момент с Политическа партия и Демократична България стратегия би трябвало да се прибавят и „ две значими неща, които ще засилят електоралните позиции на Българска социалистическа партия, каквото и да се случва оттук насетне “:

„ Първото е обвързвано с идните договаряния и търсене на газ - не би трябвало да се изключват диалози и с „ Газпром “, тъй като не трябва да изключваме най-сигурният до момента, само че към този момент обезсърчителен снабдител, поради войната в Украйна и глобите. Второто нещо - Българска социалистическа партия внесе в Народното събрание предложение за анулация на нотата за експулсиране на 70-те съветски дипломати. Това би трябвало да е едно от изискванията “, зове социалистът.     

Като препъникамък в договарянията за сформиране на държавно управление той уточни избора на министър-председател. По думите му Корнелия Нинова би трябвало да убеди Кирил Петков и Асен Василев да правят отстъпка обратно, тъй като поддръжката на Има Такъв Народ, които слагат това изискване, е значима, с цел да работи държавното управление и Народното събрание.

Паргов предвижда до края на юли договарянията за нов кабинет ще завършат сполучливо:

„ Хората чакат това, чакат решения за есента и зима. Те са гласоподавателите и няма да простят на никого пилеенето на политическо време и играенето на цирк “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР