Дъщерята на емира на Дубай Мохамед бин Рашид ал Мактум

...
Дъщерята на емира на Дубай Мохамед бин Рашид ал Мактум
Коментари Харесай

Как дубайската принцеса Латифа стана „заложник” на своя баща

Дъщерята на емира на Дубай Мохамед бин Рашид ал Мактум е жива, откакто нейни другари, помогнали за второто ѝ бягство от татко ѝ, призоваваха Организация на обединените нации да се намеси, с цел да се увери, че Латифа е добре. Принцесата е невредима се разбра от видео, публикувано от английската социална медия, в което тя споделя, че нейният татко я държи като „ пленник ” във вила, обкръжена от служители на реда.

" Записвам това видео от тоалетната, тъй като това е единствената врата, зад която мога да се заключа. Нямам ключ даже на входната врата. Заложник съм, а вилата е превърната в затвор. Прозорците са залостени, не могат да се отворят ", споделя във видеозаписа Латифа.

Тя признава, че всеки ден се опасява за „ сигурността и живота си ” и не знае дали ще оцелее, също така получава закани от пазещите я служители на реда за пожизнен затвор, откъдето в никакъв случай повече няма да види слънчева светлина.

През 2018 година държавното управление на Обединените арабски емирства разгласи, че принцесата живее със фамилията си вкъщи, след опита ѝ за бягство през същата година. Тогава тя бе върната принудително в Дубай, а през 2020 година съд в Лондон одобри потвърдени изказвания на някогашната брачна половинка на емира, че самият той е наредил отвличането на Латифа и на още едно от децата си.

Разпространеното от BBC видео е компилация от няколко по-кратки клипа, които принцесата снима с телефон в продължение на няколко месеца. В част от тях разкрива детайлности към бягството си през 2018 година, което приготвя с години. То е планувано от френския предприемач Ерве Жобер и инструкторката ѝ по бойни изкуства Тиина Юхайенен, която оказва помощ на Латифа да стигне до яхта, плаваща под американски байрак в интернационалните води. След осем дни плавателният съд е щурмуван от специфични елементи покрай индийския западен бряг. По изказванията на Юхайенен за задачата са употребявани димни гранати, след което тя и принцесата са арестувани, а против тях е насочвано огнестрелно оръжие.

В същата година някогашният висш комисар на Организация на обединените нации Мери Робинсън, когато вижда Латифа, я разказва като „ изпаднала в неволя млада жена ”. Сега обаче признава, че е била „ извънредно подведена ” от фамилията на принцесата и се причислява към апелите на деятелите за интернационално следствие, което да откри в каква обстановка се намира Латифа сега.

" Уморена съм от всичко. Като някакъв цирк е. Не желая да съм заключена в тази вила, желая да съм свободна. Не знам какво възнамеряват да вършат с мен, в действителност не знам. Положението става все по-отчайващо с всеки минал ден ", споделя още в един от клиповете принцесата.

Отделните видеа тя снима с телефон, който получава скрито към година откакто бе хваната и върната в Дубай. Разказите ѝ още веднъж предизвикаха интернационален отзив и апели за следствие, с цел да се откри какво се случва с дубайската принцеса. От Организация на обединените нации този път дават обещание да извърнат съществено внимание на случая.

Автор: Маргарита Капитанска

 
Историческо: Емирствата анулираха закона за „ закононарушенията на достойнството “

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР