Дъщерята на един от най-богатите хора на планетата - султана

...
Дъщерята на един от най-богатите хора на планетата - султана
Коментари Харесай

Сватба като в приказките: Омъжи се дъщерята на един от най-богатите хора на планетата

Дъщерята на един от най-богатите хора на планетата - султана на Бруней, мина под венчилото на обилна гала в кралския замък. Грандиозните празненства по случай сватбата на принцеса Фадзила Лубабул започнаха още на 16 януари и продължиха цяла седмица.

Кулминацията на тържествата бе през вчерашния ден, когато султан Хасанал Болкиах даде щерка си за брачна половинка на Ауанг Абдула Набил Махмуд ал-Хашими и публично благослови техния съюз. Двамата младоженци изглеждаха прелестно в обилните си облекла, украсени с диаманти.

Принцеса Фадзила е ученик на университета Кингстън и е деветото от общо 12 деца на султана. Майка на булката е втората жена на монарха Мариам Абдул Азиз. 36-годишната кралска персона е доста известна в страната си -тя е капитан на националния тим по нетбол на Бруней и деятел за опазването на здравето. Годежът ѝ с привлекателния чужденец, както го назовават таблоидите, Махмуд ал-Хашими, бе оповестен на 31 декември.

Състоянието на султана на Бруней се прави оценка на 20 милиарда $. Той упражнява цялостен надзор в страната си, защото е и министър председател. Жени се за първата си жена кралица Салеха през 1967 година, когато наследява престола от татко си. Салеха към момента е негова брачна половинка, макар че той минава още два пъти под венчилото.

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР