Дъщерното дружество на южнокорейският производител Hyundai Electric в България бе

...
Дъщерното дружество на южнокорейският производител Hyundai Electric в България бе
Коментари Харесай

Руска компания купи завода на Hyundai Electric в България

Дъщерното сдружение на южнокорейският производител Hyundai Electric в България бе продадено на съветската компания SVEL Group, оповестяват от немската търговско-правна компания CMS, която е съветник по договорката.

Заводът бе разгласен за продажба при започване на декември 2019 година, когато от компаният оповестиха, че търсят покупател, който да заплати цена от 24,5 милиона $.

Hyundai Electric e част от Hyundai Heavy Industries Co., която е една от най-големите корабостроителни компании в света.

Българското дъщерно сдружение е правоприемник на софийския цех " Васил Коларов ", основан през 1949 година. През 1997 година корейската компания съумява да купи локалното сдружение " Елпром-Трафо ", което работи в завода. Преименуването на Hyundai Heavy Industries Co. България става през 2001 година, а през днешния ден за нея работят над 600 души.

По-голямата част от продукцията на завода в България е експорт за Европа, Азия, Африка и Америка. Поради тежкото си финансово положения със спад на приходите от 20% през 2018 година и негативен размер на чистото положение в размер на 2,5 милиона лв., южнокорейският колос взема решение да пристъпи към продажба.

SVEL Group е съветска компания, която създава електротехническо съоръжение и е профилирана в силови и маслени трансформатори.

Hyundai Heavy Industries Co. България към този момент е свикала съвещание на акционерите, което ще се организира за 28 февруари. Според документите в Търговския указател се предвижда да бъдат гласувани оферти за нови членове на борда и ново име на компанията. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР