Дървото пред сградата на Общината отново се превърна в огромна

...
Дървото пред сградата на Общината отново се превърна в огромна
Коментари Харесай

Огромна мартеница се появи в центъра на Пловдив

Дървото пред постройката на Общината още веднъж се трансформира в голяма мартеница, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.  Украсата е за 1 март, празникът на Баба Марта се пада в ден четвъртък идната седмица.

Миналата година в Пловдив особено гостува и индивидът, дал концепцията за дървото-мартеница Мариан Миланов. Мъжът показа, че е от Стара Загора, само че има дълбока връзка с Пловдив - преди десетилетия приключил Гимназията за театрални изкуства в града под тепетата.

"Животът и времената при започване на прехода бяха сложни, настроенията на хората, на околните и роднините ми бяха тягостни. Тогава пожелах да направя нещо радостно и забавно, което да зарадва моите другари и съграждани. През далечната 1992 година ми хрумна да направя едно дърво, хиперболизиращо античния български знак мартеница и по този начин се получи едно огромно дърво мартеница за привет към всички българи ", описа за пловдивчани той. За 25 години Миланов има над 100 украсени дървета из цялата страната. И освен - представители на български общности от чужбина се свързали с него за самодейността и по този начин традицията се придвижва по целия свят.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР