Дървото гинко билоба е широко популярно с качествата си да

...
Дървото гинко билоба е широко популярно с качествата си да
Коментари Харесай

Билката, която подпомага растежа на косата

Дървото гинко билоба е необятно известно с качествата си да усъвършенства паметта. Толкова е известно с това, че има десетки вицове, като да вземем за пример: В аптеката: Имате ли гинко билоба?; Да имаме.: Какво имате? Или пък: купих си гинко билоба, само че не помня да го пия.

Но добавката от гинко билоба има още редица свойства, които са потребни за нашето здраве. А едни от тях е обвързвано и с нашата суетност – може да помогне и при растежа на косата.

Въпреки че листата от дърветата гинко билоба се употребяват от епохи, проучванията за евентуалните им изгоди им все не са толкоз необятно застъпени. Но пък, скорошно изследване във Англия, разказано от Daily Express, твърди, че приемането на гинко билоба има обещаващи резултати за възобновяване на изтъняващите косми на косата.

Авторите на проучването изясняват: „ Доказано е, че систематичното усвояване на екстракти от гинко билоба усилва и поддържа периферната микрокапилярна циркулация, което в последна сметка усъвършенства или поддържа растежа на косата. “ С други думи, приемът на гинко билоба спомога за увеличение на притока на кръв, който по-късно укрепва и подтиква космените фоликули да порастват.

В проучването се споделя още, че тази изгода е открита при местни лекувания, които също съдържат гинко. Предишни проучвания следят сходни изгоди от гинко билоба, като японско изследване, което също твърди, че може да се употребява като тоник за коса за поощряване на възобновяване на косата.

Определено би трябвало да се създадат още изследвания, с цел да се ревизира какъв брой потребно е гинко билоба за подсилване на косата. Но до момента в който чакате учените да поработят по тематиката не ви пречи да се консултирате с вашия доктор за прибавяне на добавката към всекидневието ви. Не би трябвало да има щета от приема му и да се надяваме, че най-после ще имате обилната коса, за която сте мечтали!

А другояче гинко билобата  расте в избрани региони в Източен Китай. Смята се даже, че дървото към този момент не се среща в дивата природа.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР