Дървен иконостас е поставен в новия зимен параклис на Раковишкия

...
Дървен иконостас е поставен в новия зимен параклис на Раковишкия
Коментари Харесай

Раковишкият манастир има нов иконостас

Дървен иконостас е подложен в новия зимен параклис на Раковишкия манастир "Св. Троица ". Средствата са дарени от локални предприемачи. Изработката на иконостаса е на дърворезбаря от Видин Николай Николов.
"Основната структура е направена от алена върба. Сега кое му е забавното и кое неповторимото? Това е носещата структура. Дори тя да бъде изядена след години няма проблем и тя няма да се наруши целостта на иконостаса, тъй като самите фигури начело са направени от подобен материал, че той просто не предстои на никакво ястие от дървояди. Иконостасчето е както са били старовремските исконостаси. Той е една половинка. Първоначално е бил по този начин изработен иконостаса - половинка. След няколко века са помислили, по какъв начин да усилят дистанцията и метода да сложат още повече икони. Тогава към този момент е пристигнал този актуалния вид на иконостаса от долу до горе затворен, с цел да има оптимално по-голямо място за икони ", сподели Николай Николов.
Новият параклис е изработен за прилагане през зимния интервал, тъй като манастирският храм "Св. Троица " е огромен и мъчно може да се отоплява./БНР
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР