Държим за единството и силата на Европейския съюз. Именно като

...
Държим за единството и силата на Европейския съюз. Именно като
Коментари Харесай

Борисов: ЕС със своите ценности е пример, който арабският свят може да вземе

„ Държим за единството и силата на Европейския съюз. Именно като такива сме доста по-подходящи, по-силни и като сътрудници на арабския свят. Европейски Съюз със своите полезности е образец, който арабският свят може да вземе за върховенството на закона, правата на дамите и децата, изключително там където има войни, свободите “.

Това съобщи министър председателят Бойко Борисов при откриването на третата среща на върха ЕС-Арабски свят в Атина, представен от държавната пресслужба.

Той уточни, че преди всичко са полезностите, които всички би трябвало да пазиме, с цел да работим по-спокойно идващите години.

Пред участниците в срещата на върха в Атина министър-председателят Бойко Борисов напомни, че тематиката за свързаността на страните от Западните Балкани е сложена още веднъж на масата на договарянията по време на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

„ Виждам големи благоприятни условия на Балканите като цяло “, акцентира Борисов и съобщи, че точно регулярните четиристранни срещи с Румъния, Гърция и Сърбия целят балканският район да бъде по-конкурентоспособен.

По време на форума българският министър председател изрази вяра до края на годината да бъде финализирано построяването на интерконектора с Гърция за полутечен газ и добави, че това ще бъде един от акцентите му в диалога с гръцкия министър председател Алексис Ципрас във Варна на 2 ноември.

По време на форума в Атина българският министър-председател посочи нуждата от основаването на хранителни хъбове на Балканите, с които да се подкрепят районите, от които идват мигрантите.

„ Самата миграционна вълна, която ни залива в Европа и безусловно счупи много страни, демонстрира, че ние би трябвало да помислим за Африка, за тези страни в света, където гладът е проблем “, акцентира Бойко Борисов.

В изявлението си пред участниците в срещата на върха ЕС-Арабски свят той уточни връзките сред България и Гърция като образец за добросъседство и чудесно партньорство.

„ Ние в никакъв случай не водим политика против трети страни. С мир, съгласие, съдействие България и Гърция постоянно са били образец за добросъседство, без значение от политическите системи, без значение от политическите партии, ние знаем, че с Гърция постоянно сме били и вечно би трябвало да бъдем другари “, добави министър-председателят. Той добави още, че срещата в Истанбул на водачите на Германия, Франция, Русия и Турция е дала добра вероятност за разрешаване на рецесията в Сирия с политически средства.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР