Държим производителят Дунарит“ да си изпълни задълженията към нас и

...
Държим производителят Дунарит“ да си изпълни задълженията към нас и
Коментари Харесай

Индия: Дайте ни продукцията от „Емко“, иначе зачеркваме България

Държим производителят „ Дунарит “ да си извърши отговорностите към нас и да ни съобщи готовата продукция. Имаме контракт за това. Кинтекс е търговец, който е утвърден от нас и производителя. Ако страната продължи да пречи това съглашение да се извърши по разпоредбите на закона, ще има доста тежки последствия. Това декларирал представител на индийската страна, в частност на военното министерство в Делхи, който дошъл в София преди два дни. За визитата Фрог нюз научи от свои източници в Министерство на стопанската система. Високопоставеният индиец обяснил човешки на министър Емил Караниколов, че който си разрешава да нарушава интернационалните съглашения и правила, би трябвало да е подготвен да понесе следствията. Такива ще са вкарването на България и български производители на военна продукция в „ черен лист “. Това на процедура е задраскване на страната ни като някакъв фактор на оръжейния пазар. Което пък се пресмята в стотици милиони загуба за производителите, търговците, медиаторите и най-много за страната, тъй като ще загуби големи налози. Освен това ще се затворят предприятия, хиляди служащи ще останат на улицата и страната ще би трябвало да поеме грижата за тях и техните фамилии.
Опитите на министър Караниколов да изясни на индийците, че ВМЗ – Сопот може да поеме поръчката провокирал нова остра реакция. Наложило се индиецът да му изясни, че ВМЗ не може да създава тъкмо тези боеприпаси, които са поръчани на „ Дунарит “. Обяснил също, че ВМЗ не е желан в Индия по доста аргументи. На всичкото от горната страна мечтаната продукция е подготвена и чака да бъде превозена, окето не става по неразбираеми аргументи и неприемлива интервенция на страната в съвършено подписана и изпълнена поръчка.

В последна сметка Караниколов заречен, че на 6 октомври Междуведомствената комисия може да вдигне възбраната върху лиценза на „ Дунарит “ и „ Емко “, което ще отпуши обстановката.

От лекцията на индийската страна Караниколов научил също, че " Кинтекс " посредничи, само че не не може да изнесе независимо продукцията към Делхи, тъй като индийците нямат контракт с " Кинтекс ", а с " Емко ". А " Емко " са определени след така наречен „ прострелване “. Това значи, че индийците са проучили опциите на производителя и са одобрили продукцията му.

ВАЖНО! Скандално развиване по проблема с „ Дунарит “ и „ Емко “ се чака в европейската комисия. България може да бъде тежко глобена за нерегламентирано финансово подкрепяне на участник в схемата за присвояване на „ Дунарит “. Става дума за противозаконното наливане на близо 40 млн на компания Виафот, която се свързва с Делян Пеевски. Кой е наредил да се подарят милиони данъкоплатците на олигарха от Движение за права и свободи и за какво? Очаквайте детайлности.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР