Държавното управление на медицинските продукти на Китай одобри за пускане

...
Държавното управление на медицинските продукти на Китай одобри за пускане
Коментари Харесай

Одобриха нов антидепресант, идва от Китай

Държавното ръководство на медицинските артикули на Китай утвърди за стартиране на пазара нов вид антидепресант, създаден от китайския университет " Йентай “, оповестява радио Китай.

Таблетките Толудесвенлаксин хидрохлорид са ново новаторско лекарство на китайските учени с самостоятелни права върху интелектуалната благосъстоятелност за лекуване на меланхолия, се показва в документа за утвърждение.

Тиен Дзинуей, професор в университета " Йентай “ и началник на изследователския екип, сподели, че новото лекарство е троен инхибитор на противоположното захващане на 5-хидрокситриптамина, норепинефрина и допамина, и има потвърден резултат в облекчаването на признаците. Разработката му продължи повече от 10 години и бе съсредоточена върху превъзмогването на минусите на най-често употребяваните антидепресанти, добави професорът.

Джан Хунйен, професор от Шеста болница на Пекинския университет, сподели, че съгласно резултатите от клиничните изпитвания, новото лекарство е в положение да отговори на потребностите на пациентите за облекчение на признаци като тревога, отмалялост и когнитивни разстройства.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР