Държавното погребение на кралица Елизабет II ще бъде най-голямата операция

...
Държавното погребение на кралица Елизабет II ще бъде най-голямата операция
Коментари Харесай

Сигурността за погребението на Елизабет II: От терористични заплахи до протести

Държавното заравяне на кралица Елизабет II ще бъде най-голямата интервенция по сигурността, която в миналото е предприемала, заяви лондонската полиция, съобщи " Ройтерс ".

Това се дължи на огромният брой министър-председатели, президенти и кралски особи, които ще участват.

Очаква се погребението на кралицата да притегли стотици хиляди хора по улиците на Лондон, като повтори други значими събития в историята на Англия, в това число коронацията ѝ през 1953 година, погребението на някогашния министър-председател Уинстън Чърчил през 1965 година и гибелта на принцеса Даяна през 1997 година

Полицията се приготвя за разнообразни събития - от терористични закани до митинги и скупчване на тълпи, съобщи Стюарт Кънди, заместник-помощник комисар на лондонската полиция.

" Това ще е най-мащабната интервенция за отбрана на международни водачи и кралски особи в съвсем 200-годишната история на полицията. Ще бъдат изпратени чиновници от съвсем всички сили в страната ", добави той.

Сред дежурните експерти ще има водолази, водачи на кучета, служители на реда на коне, мотоциклетисти, служители на реда с огнестрелни оръжия и чиновници за персонална защита, които ще охраняват водачи и членове на кралското семейство от целия свят.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и президентът на Франция Еманюел Макрон са измежду най-високопоставените посетители от чужбина, които са удостоверили, че ще участват. 

Мащабната полицейска интервенция ще надмине други огромни събития в Лондон, които са били охранявани, в това число Олимпийските игри през 2012 година и празненствата през юни за платинения празник на кралицата, който отпразнува нейните 70 години на английския престол.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР