Държавният секретар на САЩ заяви, че газопроводът , който се

...
Държавният секретар на САЩ заяви, че газопроводът , който се
Коментари Харесай

Вашингтон: „Северен поток-2“ е лош за Европа и е против интересите на ЕС

Държавният секретар на Съединени американски щати съобщи, че газопроводът, който се построява от Русия до Германия, опонира на ползите на Европейския съюз и може да подкопае, заяви Евроактив.
Германия упорства за завършването на газопровода, макар непрекъснатото опълчване на Съединени американски щати в продължение на повече от десетилетие. Съединени американски щати се притесняват, че Русия може да употребява „ Северен поток-2 “ като лост за намаляване на страните от Европейски Съюз посредством увеличение на зависимостта от Москва.
„ Президентът беше доста явен, той има вяра, че газопроводът е неприятна концепция, неприятна за Европа, неприятна за Съединени американски щати, и в последна сметка е в несъгласие със личните цели на Европейски Съюз в региона на сигурността “, сподели Блинкен при срещата си с основния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.
 Блинкен с предизвестие към Германия за „ Северен поток 2 ” Блинкен с предизвестие към Германия за „ Северен поток 2 ”
Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен ще предизвести през днешния ден немския си сътрудник по отношение на вероятни наказания поради газопровода " Северен...
„ Той има капацитет да подкопае ползите на Украйна, Полша и редица близки сътрудници и съдружници “, добави Блинкен, като сподели, че американският закон изисква Вашингтон да наложи наказания на компании, участващи в плана „ Северен поток-2 “.
Блинкен акцентира опълчването на Вашингтон на газопровода и в срещата му с немския външен министър Хайко Маас във вторник.
" Северен поток-2 " ще заобиколи Украйна, западен съдружник, като евентуално ще я лиши от скъпи директни такси. Това също по този начин ще усили европейската енергийна взаимозависимост от Русия и ще бъде предизвикателство за доставките на полутечен природен газ от Съединени американски щати.
Газопроводът към този момент е построен на към 95% и може да бъде приключен до септември, настояват анализатори, които наблюдават данните по градежа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР