Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън обяви, че САЩ смятат,

...
Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън обяви, че САЩ смятат,
Коментари Харесай

САЩ държат Русия отговорна за химическите оръжия в Сирия

Държавният секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън разгласи, че Съединени американски щати считат, че е отговорност на Русия да ограничи потреблението на химически оръжия от страна на Сирия, макар безапелационното отказване от страна на Русия сирийският режим да употребява такива оръжия, оповестява " Ройтерс ".

" Това са просто неприемливи използва на химически оръжия по метод, който нарушава всички конвенции, които самата Русия е подписала. Това нарушава споразуменията, според които Русия е виновна да разпознава и отстрани химическите оръжия в Сирия ", посочи Тилърсън по време на визитата си в Полша.

" Химическите оръжия... са употребявани за удар против цивилното население, най-уязвимите - децата в Сирия ", добави той по време на взаимната си конференция с полския си сътрудник Яцек Чапутович.

" Ние държим Русия виновна за оправянето с този проблем. Те са съдружник на сиирйския президент Башар Асад ", настоя американският първи посланик.

Тилърсън за първи път насочи обвиняванията във вторник, откакто дипломати от 29 страни се срещнаха в Париж, с цел да упорстват за наказания и повдигането на престъпни обвинявания против причинителите на химически офанзиви в Сирия.

Русия и Китай блокираха подкрепяните от Запада опити в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации да бъдат наложени наказания против Дамаск поради потреблението на химически оръжия. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР