Държавният секретар на САЩ Майк Помпео обяви, че Русия влиза

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпео обяви, че Русия влиза
Коментари Харесай

Помпео обяви Русия за враг на САЩ

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео разгласи, че Русия влиза в листата с враговете на Америка .

" Винаги ме питат кой е нашият зложелател и отговорът е: има доста, които желаят да подкопаят метода ни на живот , нашата република, главните демократични правила. Русия несъмнено е в този лист ", посочи Помпео в изявление за радиошоуто на Марк Левин.

Обикновено американските публични лица назовават ​​Русия съперник, само че не и зложелател. Самият Помпео по-рано тази седмица употребява израза " същинско предизвикателство ", говорейки за отношението на Вашингтон към Москва.

Държавният секретар напомни информации, появили се в американските медии, че Русия е забъркана в неотдавнашни хакерски атаки.
 Разузнаването на Съединени американски щати предизвести, че хакерските офанзиви не престават
Разузнаването на Съединени американски щати предизвести, че хакерските офанзиви не престават

Агенциите не потвърдиха задачите на хакерската атака

" Виждаме това от доста дълго време - потреблението на асиметричния капацитет за опит да се окажат в позиция, от която те могат да накарат Съединени американски щати да заплащат ", добави Помпео.

Той настоя също по този начин, че съветското държавно управление е " действителен риск за тези, които обичат свободата ". В същото време Помпео добави, че, не желаейки да омаловажи заплахата от Русия, той счита Китай за по-важна, " екзистенциална " опасност за Съединени американски щати .

По-рано организация " Ройтерс " заяви, базирайки се на източници, че група хакери, подкрепени от задгранично държавно управление, са съумели да получат достъп до системата на Министерството на финансите на Съединени американски щати и Националната администрация за телекомуникации и информация и да откраднат техни данни. Също по този начин се допълваше, че Министерството на вътрешната сигурност на Съединени американски щати може да е било хакнато.
 Microsoft предизвести: Хакерската офанзива на Русия се разраства
Microsoft предизвести: Хакерската офанзива на Русия се разраства

Англия и още шест страни отвън Съединени американски щати са били наранени

Мащабите на хакерската офанзива са били толкоз съществени, че през днешния ден, съгласно един от източниците, се е състояло съвещание на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати. Както вестник " Вашингтон пост " написа, базирайки се на източници, съветски хакери са упрекнати за хакерските офанзиви.

Руското посолство в Съединени американски щати назова обвиняванията на американските медии по адрес на Москва неоснователни. Прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков, разяснявайки информациите за хакерски офанзиви против Министерството на финансите на Съединени американски щати, увери, че Русия нямала нищо общо с това.
 Руски хакери нападнаха и американското Министерство на националната сигурност
Руски хакери нападнаха и американското Министерство на националната сигурност

Действали са под контрола на съветското държавно управление...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР