Държавният секретар на САЩ Майк Помпео е решил да отмени

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпео е решил да отмени
Коментари Харесай

Държавният секретар на САЩ реши да не ходи в Москва, ще посети само Сочи

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео е решил да анулира днешната си аудиенция в Москва, където трябваше да приказва с съветския президент Владимир Путин, само че ще се срещне на следващия ден, 14 май, с съветския външен министър Сергей Лавров в Сочи, оповестява съветската осведомителна организация ТАСС. По принцип там би трябвало да има и среща с съветския президент Владимир Путин, само че сега е неразбираемо дали такава ще се състои.
Първоначално оповестената аудиенция беше за два дни, като Помпео разгласи следните тематики за срещите си в Русия - обстановката във Венецуела, Афганистан и Сирия. Според държавния секретар двете страни могат да работят дружно в Сирия и Афганистан. Drug от главните въпроси в диалозите на държавния секретар на Съединени американски щати ще бъде контролът върху оръжията.
По думите на дипломата, президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп го е инструктирал да отиде в Русия, където ще бъдат разисквани необятен кръг въпроси. " Има доста области, в които, уповавам се, можем да намерим общи ползи с Русия, " сподели той в изявление за CNBC.
" Ако Москва и Вашингтон не намерят общи ползи, тогава всеки ще си върви по собствен път. Но това е значимо. Спомням си, че когато бях шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ, работих в тясно съдействие с съветската страна в битката против тероризма ", посочи Помпео. Държавният секретар на Съединени американски щати акцентира, че съдействието с Руската федерация в тази област може да избави живота на жителите на Русия и на Съединените щати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР