Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен смята, че Русия трябва

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен смята, че Русия трябва
Коментари Харесай

Блинкен: Русия трябва да бъде готова за конструктивни преговори

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен счита, че Русия би трябвало да доближи точката, в която е подготвена за " градивни договаряния ". Така отговори той на въпрос на публицисти на медийната група Funke за опцията за мирни договаряния сред Москва и Киев.

" Русия би трябвало да стигне до точката, в която е подготвена да стартира градивни договаряния ", съобщи Блинкен. Според него задачата на договарянията би трябвало да бъде " обективен и дълготраен мир ".

Държавният секретар на Съединени американски щати съобщи, че концепцията за преустановяване на огъня може да бъде " изкушаваща " за някои. " Но в случай че то е еднакво на фактическа ратификация на завземането от Русия на забележителна украинска територия, а това няма да е обективен и дълготраен мир ", счита той. Ръководителят на Държавния департамент допуска, че при положение на такова съглашение " Русия може да прегрупира силите си и да нападна още веднъж след известно време ".

Руско-украинските договаряния бяха прекратени напролет на 2022 година Последната среща на делегациите лице в лице се състоя в Истанбул на 29 март. След анексирането от Русия на оповестените за самостоятелни от Москва Донецка и Луганска национална република и Херсонската и Запорожската област в края на септември 2022 година украинският президент Зеленски разгласи, че няма да договаря с Русия, до момента в който неин президент е Владимир Путин. Впоследствие той позволи договаряния с редица условия, в това число евакуиране на съветските войски. На собствен ред Путин съобщи, че Москва е подготвена за политическо и дипломатическо решение на спора в Украйна, " като се вземат поради актуалните геополитически действителности ", напомня БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР