Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен се срещна с украинския

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен се срещна с украинския
Коментари Харесай

Блинкен увери Кулеба, че подкрепата за Украйна остава по-силна от всякога

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен се срещна с украинския външен министър Дмитро Кулеба в границите на Мюнхенската конференция по сигурността в Германия.

В речта си преди началото на срещата американският посланик още веднъж съобщи, че поддръжката за Украйна в битката ѝ след съветското навлизане от страна на множеството страни, участващи в конференцията, остава по-силна от всеки път.

 
Мога да оповестя, е, че от срещите, които организирахме тук през последните 24 часа с толкоз доста разнообразни страни, солидарността с Украйна и поддръжката за нея остават по-силни от всеки път. И съвсем всички показани тук страни бяха твърдо решени да продължат да поддържат Украйна толкоз дълго, колкото е належащо, с цел да успее и да продължи да се опълчва на съветската експанзия.
Антъни Блинкен, държавен секретар на Съединени американски щати

Съединени американски щати ще продължи да прави това, което прави от самото начало, на практика всеки ден, а точно да координира допустимо най-тясно поддръжката, която страните дават на Украйна. В региона на сигурността, икономическа и филантропична поддръжка, която се прави в тясно партньорство, добави Блинкен.

От своят страна украинският първи посланик Дмитро Кулеба акцентира, че основните въпроси, които водачите би трябвало да обсъдят, откакто войната ще навлезе скоро във втората си година, са скоростта и устойчивостта на оръжията и боеприпасите.

 
През 2022 година бяха взети доста необикновено значими и невиждани решения, в това число по отношение на даването на Украйна на нужните оръжия. Сега се готвим да влезем в борбата с всичко, което ни е належащо, с цел да освободим територията си и да победим. И по тази причина основните думи за тази година, са експедитивност и резистентност, експедитивност на доставките и резистентност на снабдяването.
Дмитро Кулеба, външен министър на Украйна

Това са въпросите, по които съдействието със Съединените щати става безусловно належащо.
Наближава тъжна годишнина. Никога не би трябвало да забравяме, че войната стартира през 2014 година, само че пълномащабната инвазия през 2022 година Обсъждаме достигането ни до страните от световния Юг и активизирането на поддръжка от Организация на обединените нации, добави Кулеба.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР