Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен публикува изявление по случай

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен публикува изявление по случай
Коментари Харесай

Блинкен за 3 март: Рамо до рамо сме с вас срещу непровокираната война на Русия срещу Украйна

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен разгласява изказване по случай Националния празник на Република България.

От името на Съединените американски щати насочвам нашите най-хубави пожелания към народа на България по случай вашия Национален празник.

Тази година е от особено значение, тъй като означаваме 120-ата годишнина на дипломатическите връзки сред България и Съединени американски щати. През годините нашето другарство прерасна в многостранно партньорство. Като другари, сътрудници и съдружници в НАТО, ние се гордеем със своите споделени полезности и работим взаимно, с цел да подсигуряваме мир, сигурност и разцвет за народите си. Знайте, че ние стоим един до друг с вас и вашите съседи, до момента в който се изправяме против компликациите, породени от непровокираната война на Русия против Украйна.

Заедно сме по-силни с помощта на съдействието си по значими тематики като върховенството на правото и демократичните институции, диверсифицирана и надеждна енергийна среда, разширени стопански връзки и междучовешки връзки на нашите страни. Очаквам с неспокойствие да задълбочим своето партньорство през идната година, написа още в приветствения адрес на Блинкен.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР