Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен планира да пътува до

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен планира да пътува до
Коментари Харесай

САЩ с явна заявка да намерят формула за успокояване на напрежението в Близкия изток

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен възнамерява да пътува до Близкия изток през идващите дни, където ще организира диалози с външните министри на Израел, Палестина и дипломати от други страни в района. Това се споделя в документално изказване, оповестено от ръководителя на пресслужбата на Държавния департамент Нед Прайс, след телефонни диалози сред ръководителя на Държавния департамент и израелския външен министър Габи Ашкенази, съобщи БГНЕС.
" Външният министър на Израел приветства плануваното пътешестване на Антъни Блинкен до района, където държавният секретар на Съединени американски щати ще се срещне с израелски, палестински и други дипломати от района, с цел да разиска напъните за възобновяване и да разиска дружно с тях построяването на по-добро бъдеще за израелците и палестинците “, се споделя в известието на Прайс.
 Хайко Маас отпътува на посещаване в Израел Хайко Маас отпътува на посещаване в Израел
Министърът на външните работи на Германия Хайко Маас отпътува през днешния ден на посещаване в Близкия Изток, заяви „ Дойче веле ”. По и...
Съединените щати са подготвени да си сътрудничат в интернационален проект за поддържане на мира в Близкия изток. Това съобщи непрекъснатият представител на страната към Организация на обединените нации Линда Томас-Грийнфилд.
" Сега би трябвало да се съсредоточим върху постигането на по-осезаем прогрес към резистентен мир. Трябва да работим дружно за справяне с острите филантропични проблеми, които са изключително забележими в линията Газа ", сподели тя.
Според Грийнфилд, напъните на Съединени американски щати са ориентирани към работа по " многостранен, дипломатически и стратегически " метод. " Поемаме ангажимент да работим с други членове на интернационалната общественост в дълготраен проект, с цел да осигурим изискванията за постоянен и резистентен мир ", съобщи американският дипломат в международната организация.
Американският президент Джо Байдън по-рано означи, че Съединени американски щати са ангажирани да работят с Организация на обединените нации и други интернационалните медиатори, с цел да дават филантропична помощ на хората от линията Газа и да възстановят анклава. В същото време ръководителят на американската администрация акцентира, че Съединени американски щати ще " ползват тези старания в тясна съгласуваност с палестинските управляващи, а не с " Хамас ", като в същото време няма да разрешат на " Хамас " да възвърне военния си боеприпас ".
 Задкулисна интервенция на Съединени американски щати води спора Израел-Палестина към край Задкулисна интервенция на Съединени американски щати води спора Израел-Палестина към край
Американските управляващи се надяват на скорошно облекчение на напрежението сред Израел и Палестина и са уверени, че тяхната „ задкул...
сред Израел и палестинските групи в линията Газа влезе в действие в петък в 02:00 часа българско време. А генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш приветства съглашението, изразявайки вярата всички страни да го съблюдават.
" След 11 дни кървави военни дейности поздравявам прекратяването на огъня сред линията Газа и Израел ", сподели Гутериш, като изрази " най-дълбоко съболезнования на фамилиите на жертвите ". " След стабилизирането на примирието мирният развой в Близкия изток би трябвало да бъде възобновен ", добави генералният секретар на Организация на обединените нации.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР