Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен обеща, че Съединените щати

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен обеща, че Съединените щати
Коментари Харесай

Блинкен: Ще защитим съюзниците от агресията на Северна Корея

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен даде обещание, че Съединените щати ще защитят съдружниците си от " експанзията " на Северна Корея, като Япония и Южна Корея се причислиха към апела да санкционират Пхенян след последния тест на междуконтинентална балистична ракета, съобщи Агенция Франс Прес.


Първият американски посланик се срещна взаимно с външните министри на Южна Корея и Япония в коридорите на среща за Югоизточна Азия в Джакарта, като и тримата осъдиха това, което Блинкен назова „ провокации “ от Пхенян.

„ Ние сме обединени уверено в обща отбрана и се уверяваме, че вършим всичко допустимо, с цел да възпираме и да се пазиме против всякаква експанзия “, сподели Блинкен.

В взаимно изказване, оповестено по-късно, се споделя, че уговорките на Съединени американски щати да пазят двата обвързани с контракта съдружници " са стоманени и подкрепени от цялостния набор от качества, в това число нуклеарни ".

Вашингтон, Сеул и Токио също дадоха обещание да упорстват съществуващите наказания на Организация на обединените нации против Севера - публично прочут като Корейската народнодемократична република (КНДР) - да бъдат " изцяло приложени ".

„ Освен това трите страни ще продължат да работят в тясно съдействие с интернационалната общественост, с цел да блокират противозаконното генериране на доходи от КНДР посредством задгранични служащи и злонамерени кибер действия “, които финансират нейните оръжейни стратегии, се споделя в изказването.

Китай и Русия обаче имат право на несъгласие в Съвета за сигурност и през последните месеци ясно дадоха да се разбере, че не търсят по-строги ограничения против Северна Корея.

Северна Корея заяви, че водачът Ким Чен Ун персонално е следил изстрелването в сряда на ракетата, която тоталитарната страна е изстреляла единствено един път преди този момент през април.

Южнокорейският външен министър Пак Джин означи, че пробата е пристигнал тъкмо когато районните сили се срещат за договарянията в Джакарта, където Северна Корея изпрати формален представител.


„ Това, което Северна Корея прави, е изцяло срещу упованията на интернационалната общественост “, доабви Парк.

„ Надявам се, че нашият тристранен разговор през днешния ден ще укрепи решимостта ни да отговорим твърдо и уверено недвусмислено на непрекъснатите провокации на Северна Корея и ще изпратим посланието, че техните провокации няма да останат ненаказани.

" Междуконтиненталната ракета прелетя 1001 километра (622 мили) на оптималната надморска височина от 6648 километра, преди да се пръсне в Източно море, известно още като Японско море ", оповестиха формалните севернокорейски медии.

Изстрелването беше " грандиозна детонация ", която раздруса " цялата планета ", сподели формалната осведомителна организация.

Ким организира исторически срещи на върха с някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, които понижиха напрежението, само че не доведоха до трайно съглашение.

Дипломацията беше в застой при президента Джо Байдън, който предложи тактика, само че от по-традиционния вид на работно равнище.

„ Постоянно заявяваме, както обществено, по този начин и пред Пхенян, че сме подготвени да участваме в разговор без предварителни условия “, сподели Блинкен пред кореспонденти в края на срещите си.

„ За страдание към днешна дата отговорът на Пхенян на това предложение беше да изстреля повече ракети. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР