Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен настоя руските власти да

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен настоя руските власти да
Коментари Харесай

САЩ искат Русия да освободи Навални

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен настоя съветските управляващи да освободят опозиционния водач Алексей Навални.

В Туитър той написа, че е смутен от новите съмнителни обвинявания против рецензия на Кремъл.

По негови думи на Навални към този момент е била издадена политически стимулирана присъда предходната година след завръщането му в Русия, откакто той се възвърне в чужбина, откакто " съветски държавни чиновници го отровиха с нервнопаралитичен сътрудник ".

Блинкен твърди, че Навални и неговите съидейници са цел поради работата им по осветляване на формалната корупция и добавя, че този път опозиционерът ще бъде съден в наказателна колония, отвън полезрението на обществеността.

Руските управляващи би трябвало да освободят Алексей Навални и да прекратят издевателството и преследването на неговите поддръжници, безапелационен е висшият американски посланик.

През февруари предходната година Навални беше наказан на 2,5 години затвор по дело за машинация, което назовава скалъпено и политическо. Той излежава присъдата си в наказателна колония в Покров, близо до Москва. Именно там стартира и новият развой против него.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР