Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен каза, че му е

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен каза, че му е
Коментари Харесай

Държавният департамент отхвърли пускането на Северен поток 2 в случай на руска агресия срещу Украйна

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен сподели, че му е мъчно да си показа началото на употребата на газопровода " Северен поток 2 " при положение на навлизане на Русия в Украйна, написа finanz.ru.

„ В момента по този водопровод не се доставя газ. И в случай че Русия възобнови експанзията си против Украйна, тогава, несъмнено, ще бъде мъчно да си представим по какъв начин газът ще минава през нея в бъдеще “, сподели Блинкен в сряда на взаимна конференция с немския външен министър Аналена Бербок след диалозите им в Държавния департамент.... Според неговата версия по този метод „ Европа в действителност употребява този лост против Русия “.
Блинкен сподели, че страните са разискали обстановката към газопровода и потвърдиха уговорката си към съглашението сред Съединени американски щати и Германия от юли предходната година, съгласно което „ Германия и Съединените щати се споразумяха да работят дружно за поддръжка на енергийната сигурност на Украйна и да попречат на Русия да употребява сила като оръжие. " „ Ние работим дружно дейно за използване на това съглашение, в това число, да вземем за пример, основаването на зелен фонд, който ще поддържа планове за зелена сила в Украйна “, сподели Блинкен.
Строителството на Северен поток 2 завърши на 10 септември 2021 година Първоначално се планираше да бъде приключен до края на 2019 година, само че строителството беше забавено поради глобите на Съединени американски щати. Газопроводът се състои от две линии с общ потенциал 55 милиарда куб.м. м годишно, които минават от крайбрежията на Русия през Балтийско море до Германия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР