Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен и украинският външен министър

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен и украинският външен министър
Коментари Харесай

Блинкен обсъди с Кулеба контранастъплението на Украйна

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен и украинският външен министър Дмитро Кулеба организираха телефонен диалог, в който разискаха подготовката за контраофанзивата на Украйна и помощта от страна на съдружниците. Това се споделя в изказване на Държавния департамент на Съединени американски щати, което бе оповестено на уеб страницата на ведомството.

Държавният департамент не посочи детайлности за диалозите. Той добави, че по време на диалога Антъни Блинкен е подчертал готовността на Съединени американски щати „ да поддържат Украйна толкоз дълго, колкото е належащо “. По-рано Дмитро Кулеба заяви за диалога в своя Twitter. „ Съединени американски щати остават благонадежден сътрудник на Украйна “, написа Кулеба.

Вестник „ The Washington Post “, базирайки се на документи от скорошно приключване на секретна информация от Съединени американски щати, писа, че по време на контраатаката Украйна се стреми да си върне териториите на изток и по едно и също време с това да напредне на юг. В документите са маркирани „ дефекти в генерирането на сили и поддръжката “. Според оценката на Съединени американски щати интервенцията ще докара единствено до „ незначителни териториални придобивки “, написа БГНЕС.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР