Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън разговаря с тогавашния министър

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън разговаря с тогавашния министър
Коментари Харесай

Файненшъл таймс: Заради шпионския балон Китай не дава съгласието си за посещение на Блинкен

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън беседва с тогавашния министър на външните работи на Китай Ван И в коридорите на среща на Г-20 в Индонезия, 9 юли 2022 година Снимка: АП

Заради " шпионския балон " Китай не дава единодушието си за посещаване на държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън, написа през днешния ден в. " Файненшъл таймс ", представен от Ройтерс. Пекин е уведомил Вашингтон, че не е подготвен да пренасрочи визитата, оповестява английският ежедневник, като се базира на четирима души, осведомени с договарянията. 

Посещението бе планувано за февруари, само че бе отсрочена от Блинкън след откриването на летателния уред, който след това бе свален от американските въоръжени сили.

По-рано тази седмица държавният секретар на Съединени американски щати сподели, че ще отиде в Китай, когато настъпят подобаващите условия. Не се стремим към въздържане на Пекин или нова Студена война, увери Блинкън.

Министерството на търговията на Китай в това време разкритикува наложените от Съединените щати на китайски компании наказания по отношение на Русия. Този ход визира сигурността и стабилността на световните вериги за доставки, се предизвестява в изказването.

В сряда Съединени американски щати постановиха наказания на повече от 120 физически и юридически лица, в това число китайски компании, с цел да окажат напън върху Русия поради войната ѝ срещу Украйна, отбелязва Ройтерс.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР