Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън и външният министър на

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън и външният министър на
Коментари Харесай

Блинкен и Лавров разговаряха за кратко на четири очи в рамките на Г-20

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън и външният министър на Русия Сергей Лавров разговаряха за малко на срещата на висшите дипломати от Г-20 след дълъг интервал на непряка връзка сред двете страни.

Представители на Съединени американски щати оповестиха, че Блинкън и Лавров са разговаряли в продължение на към 10 минути в коридорите на конференцията на Г-20 в Ню Делхи.

Тази среща идва в миг, когато връзките сред Съединени американски щати и Русия внезапно се утежниха заради войната на Русия в Украйна.

Високопоставен американски чиновник съобщи, че по време на диалога им Блинкън е изтъкнал пред Лавров три неща: че Съединени американски щати ще поддържат Украйна в спора толкоз дълго, колкото е належащо, с цел да се постави завършек на войната; че Русия би трябвало да анулира решението си да прекрати присъединяване си в нуклеарния контракт " Нов старт " ; и че Москва би трябвало да освободи арестувания американец Пол Уилън, заяви LBC.

Служителят отхвърли да разяснява отговора на Лавров, само че съобщи, че Блинкън е останал с усещането, че в близко бъдеще няма да има смяна в държанието на Русия. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР