Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън и американският министър на

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън и американският министър на
Коментари Харесай

Антъни Блинкън и Лойд Остин се срещнаха с министрите на външните работи и на отбраната на Индия

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън и американският министър на защитата Лойд Остин се срещнаха през днешния ден в Делхи с индийския външен министър Субрахманям Джайшанкар и с индийския министър на защитата Раджнат Сингх, съобщи Асошиейтед прес.

 

Срещата във формат " 2+2 " е отдадена на въпроси, свързани със сигурността в Индийско-тихоокеанския район, с Китай и с войната сред Израел и палестинското ислямистко придвижване " Хамас ".

 

Блинкън съобщи, че Съединени американски щати и Индия имат мощно партньорство и че на срещата ще бъдат разисквани въпроси, които имат връзка с бъдещето. " Бъдещето е в този момент ", сподели държавният секретар пред кореспонденти.

 

" Работим за свободен, отворен и благоденстващ Азиатско-тихоокеански район, в това число като ускоряваме партньорството си в КУАД дружно с Япония и Австралия ", посочи Блинкън при започване на срещата във формат " 2+2 ".

 

Държавният секретар сподели още, че Съединени американски щати и Индия ускоряват партньорството си, ориентирано към запазване на международния мир и към укрепването на реда, учреден на правила. Той акцентира, че съдействието в областта на сигурността е основен дирек в връзките сред Вашингтон и Делхи.

Индийският външен министър Субрахманям Джайшанкар съобщи, че обстановката в Близкия изток е доста тревожна.

 

Въпреки че Индия осъди офанзивата на " Хамас " против Израел от 7 октомври, тя се пробва да се придържа към уравновесена позиция, като споделя, че " постоянно ще се застъпва за възобновяването на директните договаряния, ориентирани към основаването на суверенна, самостоятелна и функционираща Държава Палестина, която да живее в сигурност и в приетите си граници, един до друг и в мир с Израел ", отбелязва АП.

 

Американският министър на защитата Лойд Остин и индийският министър на защитата Раджнат Сингх ще обсъдят пътна карта за съдействието в областта на отбранителната промишленост и ограничения за ускорение на софтуерното съдействие и взаимното произвеждане на разследващи средства, средства за наблюдаване и муниции, се споделя в изказване на Пентагона.

 

Индия и Съединени американски щати организират срещи във формат " 2+2 " от 2018 година

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР