Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън е разговарял с бившия

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън е разговарял с бившия
Коментари Харесай

Всеки неправомерно задържан в Русия ще бъде върнат, зарече се Блинкън

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън е разговарял с някогашния американски военнослужещ Пол Уилън, който е арестувания по обвинявания за шпионаж в Русия от декември 2018 година

„ Вчера приказвах по телефона с Пол Уилън. Интензивните ни старания да върнем Пол вкъщи не престават всеки ден. И ще продължаваме до момента в който той, Евън Гершкович и всеки различен непозволено арестуван американец, не се върне при своите близки. Страните, които вземат участие в тази процедура от ден на ден се изолират. Кой естествен би желал да пътува до такава страна, да работи или да развива бизнес в нея. Бихте ли живяли в страна, която практикува случайно задържане. Това е сигурен път към статута на пари “, сподели Блинкън.

Пол Уилън е служил във военноморските сили на Съединените щати, в това число в Ирак. Освен американски, Уилън е жител и на Канада, Ирландия и Англия. При ареста му е бил на поста шеф на световната сигурност и следствия за автомобилна корпорация, основана в Мичиган.

„ Всеки случай на заложническа дипломация подкопава разпоредбите, които са в основата на интернационалната система. Правила, които обезпечават сигурността от Втората международна война насам, и които са фундаментални за нашия групов мир и сигурност “, съобщи външният министър на Канада Мелани Жоли.

В скорошно изявление за Асошиейтед прес, на въпрос за арестуваните в Русия американски жители, Владимир Путин съобщи, че Москва е отворена за договаряния, само че при избрани условия.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР