Държавният секретар на Съединените щати Антъни Блинкен се срещна в

...
Държавният секретар на Съединените щати Антъни Блинкен се срещна в
Коментари Харесай

САЩ ще увеличат подкрепата си за Саудитска Арабия заради опасността от Ислямска държава

Държавният секретар на Съединените щати Антъни Блинкен се срещна в Рияд с сътрудниците си от Саудитска Арабия и Съвета за съдействие в Персийския залив в границите на визитата си в кралството. Там той разгласи увеличение на финансирането в поддръжка на сигурността и филантропичните условия в райони, уязвими за употреба от " Ислямска страна ". Преди това Блинкен беседва с престолонаследника Мохамед бин Салман на фона на обтегнатите връзки сред Рияд и Вашингтон.
Бих желал да се спра в резюме върху това, което считаме за най-неотложните области, в които би трябвало да се съсредоточим, с цел да реализираме трайна победа над Ислямска страна. От основно значение е помощта за стабилизиране на Ирак и Сирия. Лошите условия на сигурност и неналичието на стопански благоприятни условия са горивото за отчаянието, с което Ислямска страна се храни.
Антъни Блинкен - Държавен секретар на Съединените щати

Пътуването на Блинкен идва, откакто кралството под управлението на принц Мохамед е по-склонно да подценява Съединени американски щати при вземането на лични решения. Рияд неколкократно влезе в спор с президента Джо Байдън по отношение на доставките на недопечен нефт на международните пазари, готовността си да си партнира с Русия в ОПЕК+ и стоплянето на връзките си с Иран посредством посредничеството на Китай. Въпреки това Саудитска Арабия към момента разчита на Съединените щати да бъде поръчител за сигурността в целия Близък изток.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР