Държавният резерв да поеме управлението на базите на Лукойл Нефтохим

...
Държавният резерв да поеме управлението на базите на Лукойл Нефтохим
Коментари Харесай

Енергийната комисия реши: Държавният резерв да поеме управлението на базите за съхранение на горива на Лукойл

Д ържавният запас да поеме ръководството на базите на " Лукойл Нефтохим " за предпазване на горива, реши парламентарната комисия по енергетика с промени в Закона за запасите от петрол и нефтопродукти.

Предложението е на ГЕРБ и Движение за права и свободи. Това е една от незабавните ремонти в Закона за използване на изключението за съветския нефт.

С 10 гласа " за " и нито един " срещу " Парламентарната комисия по енергетика одобри на първо четене измененията в Закона за наложителните ресурси от петрол и нефтопродукти, съобщи. 

Според тях търговците на горива към този момент ще имат правото да държат до 70% от наложителните 100 дневни ресурси от петрол и нефтопродукти в чужбина на територията на страна, членка на Европейския съюз и единствено 30% на територията на България. 

Сега те са длъжни да държат 100% от запасите си в нашата страна. Ако в този момент притежател на акцизен склад откаже на търговец на горива да му се съхраняват горивата, санкцията е алегорична от 500 до 2000 лв..

Прието бе предлагането на ГЕРБ и на Движение за права и свободи санкцията да бъде доста по-висока -  от 1 до 2 милиона лв. при първо нарушаване, а при наново до 5 милиона лв. и отнемането на лиценза. 

Така ще се реши неправда, защото над 90% от лицензираните акцизни данъчни хранилища на територията на България са благосъстоятелност на " Лукойл " и компанията злоупотребява със своето състояние на пазара.

Окончателно смяната би трябвало да бъде призната на първо четене на пленарното съвещание в петък (27 октомври).



Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР