Държавният одитор на Мисисипи предлага намаляване на финансирането за програми за дипломи като женски и афроамерикански изследвания в щата

...
Държавният одитор на Мисисипи предложи съкращаване на финансирането на образователни
Коментари Харесай

Държавният одитор на Мисисипи предложи съкращаване на финансирането на образователни програми в държавните университети, които според неговата служба водят до по-малко завършили студенти да си намерят работа в щата.

В доклад, публикуван в сряда, държавният одитор Шад Уайт предложи ограничаване на финансирането от данъкоплатците на програми за висше образование като антропология, афроамерикански изследвания и изследвания на жените и пола, които „произвеждат висшисти, които не са добре платени и обикновено не работят в Мисисипи след напускане на колежа. ”

Вместо това, в опит да се спре недостигът на работна ръка и изтичането на мозъци в Мисисипи, докладът препоръчва финансирането на образователни програми да се разглежда заедно с нуждите на щата от работна сила.

„Някои програми – като „Изследвания на жените“, „Афро-американски/чернокожи изследвания“, „Немски език и литература“ – назначават толкова малко висшисти на работа в Мисисипи, че анализаторите не могат да изчислят статистически значима средна заплата за тези завършили“, се посочва в доклада. „Въпреки това държавата инвестира точно толкова, на студент, в тези програми, колкото в програмите по електротехника или дипломирана медицинска сестра.“

Дипломирането на повече студенти от високоплатени образователни програми „и след това задържането дори на малък брой от тях би инжектирало милиони допълнителни долари в икономиката на Мисисипи“, се посочва в доклада.

Анализът на одитора използва данни, получени от държавни училища и Министерството на сигурността на заетостта в Мисисипи.

От изследваните области на диплома, тези, които са завършили със степен, свързана със здравеопазването или образованието, е по-вероятно да работят в Мисисипи и да печелят повече пари, отколкото завършилите в общи области, според доклада.

В поредица от публикации в X, платформата, известна преди като Twitter, Уайт повтори позицията на своя офис, като написа в една публикация: „Степломите в боклукчийските полета също са лоши за икономиката“, защото „те произвеждат висшисти, които не предлагат реални умения“.

„Непременно отидете да вземете класа по екологична справедливост на латиноамериканците по градски науки. Просто не искайте от данъкоплатците да плащат за това“, пише той в публикацията.

Докладът на държавния одитор завършва с призив към лидерите на щата Мисисипи да обмислят пренасочване на финансиране към държавни колежи и университети, за да се справят с изтичането на мозъци в щата.

„Законодателният орган трябва да създаде проучвателен комитет от експерти по работната сила …, който да очертае най-необходимите и най-малко необходимите програми и да създаде структура за финансиране на университета, имайки това предвид.“

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР