Държавният глава Румен Радев участва в третото издание на дипломатическия

...
Държавният глава Румен Радев участва в третото издание на дипломатическия
Коментари Харесай

Румен Радев: Искам да видя повече от Тагарев

Държавният глава Румен Радев взе участие в третото издание на дипломатическия конгрес в Анталия по покана на президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган. Темата на интернационалното дипломатическо събитие тази година е отдадена на насърчаването на дипломацията, като средство за превъзмогване на рецесиите.

" Важното е, че присъединяване на България в този дипломатически конгрес е израз на нашето общо схващане, че колкото и да са дълбоки несъгласията, колкото и изострени да са споровете в нашия район, постигането на тяхното стабилно разрешаване, е допустимо единствено със средствата на дипломацията ", съобщи Румен Радев пред публицисти.

" Ескалацията на войната в Украйна пораства, тя се развива. И какъв може да бъде изходът? При всички вероятни изявления, които чувам от международни водачи, не можем никога да взимаме решения, които могат да доведат до разгръщане на този конфликт ".

Президентът уточни, че стигне ли се до нуклеарно оръжие - " всичко губи смисъл ".

По отношение на плануваната на 8 март ротация, Румен Радев сподели, че в последно време следи странни критерии за оценка на министри.

" За Тагарев споделят, че той би трябвало да освободи поста, тъй като той не прави задоволително за Украйна, което е висша форма на нихилизъм ".

" Кога ще попитат българите дали харесват Тагарев и какво прави той за сигурността в страната? ", обърна се Радев към некоалиционните водачи.

Президентът подчертава, че желае да види повече от министъра на защитата.

" Аз желая да видя министър на защитата, който ще работи предпочитано за сигурността на страната ни ", безапелационен беше Радев.



В рамките на разнообразни панели държавни и държавни ръководители, министри, представители на бизнеса, на неправителствени организации, на академичната общественост ще обсъдят въпроси, свързани с ролята на дипломацията и намирането на кротичък метод за решение на провокациите от световен и районен темперамент.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР