Когато преди две седмици Северна Корея пусна най-новата песен в

...
Когато преди две седмици Северна Корея пусна най-новата песен в
Коментари Харесай

Песен в чест на Ким Чен-ун стана тотален хит в ТикТок

Когато преди две седмици Северна Корея пусна най-новата ария в чест на диктатора Ким Чен-ун, надали някой в Пхенян е очаквал тя да се трансформира в шлагер в обществената мрежа ТикТок.

Пропагандната ария се оказа известна измежду потребителите от поколението Зет. Повечето мнения за нея са с подигравка, изключително като се има поради, че текстът възхвалява човек, който непрестанно заплашва " да заличи Съединените щати ".

Заглавието на песента е " Баща - другар ", а текстът гласи:

" Нека да запеем за Ким Чен-ун,
великия водач,
дано да се хвалим с Ким Чен-ун,
нашия татко - другар! "

" Никой не е очаквал Тейлър Суифт да бъде отвята незабавно, откакто пусна новия си албум ", означават онлайн потребителите на ТикТок.

" Тази ария заслужава Грами ", " Толкова е антиутопична, че пленява " - това гласят мненията в обществената мрежа.

Но жизнерадостната ария крие нещо доста по-зловещо.

" Баща - другар " е следващата от серия пропагандни песни в Северна Корея през последните 50 години.

Мелодията е написана по този начин, че да се запомня, да пронизва ушите и да остава в мозъците на севернокорейците. Няма място за нереални изречения и комплицирани думи, споделя Александра Леонзини - откривател на севернокорейската музика от Университета Кембридж.

Двеминутната ария има и ново обръщение - Ким Чен-ун е именуван " татко " и " популярен " - думи, употребявани преди единствено за създателя на комунистическата страна - Ким Ир-сен.

Когато през 2012 година Ким Чен-ун пое ръководството на Северна Корея от татко си Ким Чен-ир, той беше наименуван " Великият правоприемник ". В началото на годината Ким Чен-ун разгласи още, че към този момент не търси обединяване с Южна Корея, която по думите му е " зложелател номер едно ".

Съобщава се, че Пхенян е разрушил голяма арка, която символизира вярата за обединяване с Юга и е непроменяемо свързвана със завета на татко му Ким Чен-ир. В Северна Корея има нулева толернатност за независимост на артистите. Незаконно е музиканти, художници и писатели да вършат изкуство, единствено в името на самото изкуство. То би трябвало да служи за образование на жителите и по-точно да ги научи на признателност и преданост към партията.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР