Държавният глава Румен Радев Румен Георгиев Радев е български военен,

...
Държавният глава Румен Радев Румен Георгиев Радев е български военен,
Коментари Харесай

Румен Радев заминава на официално посещение в Естония

Държавният глава Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на ще бъде на публично посещаване в Естония от през днешния ден до 21 октомври по покана на естонския президент Керсти Калюлайд. Президентът ще взе участие през днешния ден в срещата на върха на самодейността за районно съдействие "Три морета ". По време на форума българският държавен глава ще одобри семейството на самодейността от естонската страна.

Инициативата е основана през 2015 година и сплотява 12 европейски страни, ситуирани сред Адриатическо, Балтийско и Черно море. Целта е посредством взаимни планове да се насърчи съдействието за инфраструктурна, цифрова и енергийна съгласуваност, за реализиране на резистентност и стопански напредък. Домакин на срещата на върха в Талин е президентът Керсти Калюлайд, като тази година множеството от държавните глави от страните участнички ще се включат отдалечено. Участие посредством конферентна връзка са удостоверили и президентът на Германия Франк-Валтер Щайнмайер, държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо, изпълнителният заместник-председател на Европейска комисия Маргрете Вестагер.

По време на форума представителите на страните ще очертаят напредъка си по самодейността "Три морета ", както и визията си за развиване на районната платформа в бъдеще и нейния капиталов фонд.

На 20 и 21 октомври ще се състои публично двустранно посещаване на българския държавен глава Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на в Естония. На 20 октомври той и неговата брачна половинка Десислава Радева ще бъдат посрещнати с публична гала от президента Керсти Калюлайд и нейния брачен партньор Георги-Рене Максимовски. Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на и Керсти Калюлайд ще имат среща на четири очи, както и пленарни диалози сред двете делегации. Двамата президенти ще дадат взаимна конференция.

В рамките на визитата си в Талин президентът Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на ще се срещне с министър-председателя на Естония Юри Ратас и ръководителя на естонския парламент Хен Пилуаас.

По време на формалната аудиенция българският държавен глава ще посети и Центъра за върхови достижения за киберотбрана на НАТО, ситуиран в Талин. Организацията, акредитирана към Алианса, е учредена през 2008 година в поддръжка на страните членки с експертиза в региона на киберотбраната в областта на технологиите, тактиките, интервенциите.

Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на ще посети и новаторския център "е-Естония ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР