Държавният глава Румен Радев отказа да отговори дали ще свика

...
Държавният глава Румен Радев отказа да отговори дали ще свика
Коментари Харесай

Радев се забърка в страшен скандал! Мълчи за КСНС, по закон трябва да го свиква на всеки 3 месеца

Държавният глава Румен Радев отхвърли да отговори дали ще свика съвещание на Консултативния съвет по национална сигурност поради рецесията в Близкия изток. По-рано тази седмица той организира консултативна среща по тематиката, на нея обаче демонстративно не бяха поканени водачите на парламентарно показаните партии.
По закон КСНС разисква въпроси и изготвя мнения и оферти свързани с политиката за националната сигурност, гарантирането на гражданския мир, публичния ред и правата и ползите на българските жители и дейностите при пораждане на заплаха за националната сигурност. Цел на Консултативния съвет е постигането на политическо единодушие и единодушие по предпочитани тематики на сигурността и защитата на страната.
Заседанията на КСНС са постоянни и изключителни, като постоянните съвещания се организират минимум веднъж на три месеца, а изключителните – по решение на президента на Републиката. Действащият президент Радев обаче изрично отхвърля да привиква съвещанията.
Той посочи нуждата армията ни да се въоръжи с евтини, само че модерни технологии.
„ Ескалацията на военните дейности в Израел съдържа голям капацитет от световна дестабилизация и води до невиждана по мащабите си филантропична рецесия. Очакваме и двете страни да осъзнават своята отговорност към мира, сигурността и живота на хиляди хора във взривоопасния район на Близкия изток “, съобщи пред публицистите българският президент след гала във Военно-медицинската академия.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР