Държaвният глава Румен Радев не приема критиките, че служебният кабинет

...
Държaвният глава Румен Радев не приема критиките, че служебният кабинет
Коментари Харесай

Радев: Влизането ни в еврозоната не е въпрос на шмекеруване, а на доверие

Държaвният глава Румен Радев не приема рецензиите, че служебният кабинет носи виновност за отлаганетона датата за влизането ни в еврозоната. Пред публицисти Радев разяснява, че служебното държавно управление не може да компенсира неналичието на политическа воля в партиите от предходния парламент.

Според президента някои очевидно желаят да влезем в банковия съюз през задния вход, както влязоха в политиката.

Служебното държавно управление е постигнало най-големия прогрес към еврозоната - подписването на Меморандума за произвеждане на евромонетите. Така президентът Румен Радев отговори на рецензиите на съпредседателя на „ Продължаваме пеомяната ” Асен Василев за отлагането на датата за влизането ни в еврозоната.

Радев разяснява, че влизането на страната ни в еврозоната не е въпрос на надхитряване и шмекеруване, а на първо място на доверие.

Според президента влизането ни в банковия съюз ще докара до основни стопански изгоди, само че най-важното е в това да бъдат убеди жителите.

По думите на президента идващото постоянно държавно управление ще може да стъпи на здрава основа, готова от служебния кабинет, с цел да реши по кое време и по какъв начин България да се причисли към еврозоната.

Следвайте ни във,и
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР