Държавният глава Румен Радев е против приемането на Украйна в

...
Държавният глава Румен Радев е против приемането на Украйна в
Коментари Харесай

Радев за Украйна в НАТО - само след мир с параметри, одобрени от Русия

Държавният глава Румен Радев е срещу приемането на Украйна в НАТО до момента в който не престават военните дейности в страната. Това излиза наяве от позиция, публикувана от прессекретариата на Радев по отношение на декларация на президенти от Централна и Източна Европа в поддръжка на отбраняващата се против съветската експанзия украинска страна. В документа държавните водачи осъдиха остро нашествието на Русия и поддържаха желанието на Украйна да влезе в НАТО.

 Радев не се причислява към декларацията на президентите, тъй като счита, че „ решение за присъединение на Украйна към НАТО би трябвало да бъде взето едвам след изработването на ясни параметри за мирното споразумяване на спора сред Русия и Украйна, които да бъдат признати и приложени и от двете воюващи страни, се споделя в позицията “.

„ България е част от декларацията от срещата на върха на НАТО в Букурещ през 2008 година по отношение на присъединение на Украйна в бъдеще, само че тази декларация е призната в напълно друга среда на сигурност. Военните дейности на територията на Украйна през днешния ден изискват нейното участие в Алианса да бъде разисквано в границите на цялостния състав на Северноатлантическия съвет и да не води към риск от директното замесване на страните от НАТО във войната. “ – с споделя още в текста на президентството, представен от БНР.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР